Splitleasing Få en lækker firmabil uden beskatning

Med splitleasing får du en firmabil uden beskatning. Det er en attraktiv ordning, der samtidig giver mulighed for privatkørsel, og der er fordele både som virksomhedsejer og privatperson

Splitleasing fungerer som udgangspunkt som enhver anden leasingaftale, men i stedet for at registrere bilen som enten firmabil eller privatbil bliver det en både og-løsning – du skal nemlig opdele din kørsel i henholdsvis erhverv og privat.

Denne leasingmodel er oplagt for dig, der kører mange kilometer i erhvervsmæssig regi og knap så mange privat – fordelene er mange:

 • Du bliver ikke beskattet af fri bil
 • Virksomheden betaler erhvervskørsel, du betaler privatkørsel
 • Fraværet af beskatning betyder, at bilen ikke påvirker din topskatgrænse

Splitleasing er godkendt hos SKAT, og helt grundlæggende bliver transportudgifterne delt i to; erhverv og privat. Den erhvervsmæssige udgift sendes til virksomheden, mens den private udgift sendes til dig som privatperson.

Eksempel på splitleasing

Du har indgået en splitleasingaftale (også kaldet dele-leasing), hvor den erhvervsmæssige kørsel udgør 80 %, mens den private kørsel udgør
20 %.

Førstegangsydelse

 • Privat (inkl. moms) 22.250,-
 • Erhverv (inkl. moms) 71.200,-

Månedlig ydelse

 • Privat (inkl. moms) 1.750,-
 • Erhverv (inkl. moms) 5.595,-

Alle udgifter – herunder førstegangsydelse, månedlig ydelse etc. – betales af Danleasing, som herefter splitter regningen i to og sender fakturaerne til henholdsvis virksomheden og dig som privatperson.

Danleasing varetager administrationen

En splitleasingaftale er en enkel og effektiv løsning for både virksomheden og føreren af bilen, men SKAT stiller specifikke krav til dit kørselsregnskab, hvis det skal fungere: Du skal altså føre regnskab over, hvilke kilometer der køres i henholdsvis erhvervsmæssig og privat sammenhæng.

Det lyder omstændeligt, men det er det ikke – Danleasing installerer nemlig en såkaldt GPS-Tracker, der logger al kørsel, og det eneste du skal gøre, er at indstille den til enten ”privat” eller ”erhverv” med den medfølgende fjernbetjening, når du sætter dig ind i bilen. Herefter kan du trække en kørselsrapport ud måned for måned, og vi sørger automatisk for at opdele leasingydelsen i to; den ene faktura sender vi til virksomheden, den anden sender vi til dig.

Hør mere om erhvervsleasing

Hvornår er splitleasing en god idé

Om splitleasing er den rette løsning for dig, afhænger først og fremmest af dit kørselsbehov. For at drage nytte af de mange fordele er det essentielt, at du primært sætter bilen i gear og drøner afsted i forbindelse med erhvervsmæssige formål – altså skal du have et lille behov for privatkørsel. Den optimale fordeling ligger omkring 80/20.

Er du nysgerrig på at høre mere om splitleasing, ønsker du at modtage et gratis og uforpligtende tilbud, eller vil du bare gerne have et indblik i de forskellige leasingmuligheder, vi tilbyder, så skal du endelig kontakte os – og hellere i dag end i morgen.

BRUG FOR RÅDGIVNING TIL SPLITLEAISNG?

Du er altid velkommen til at kigge forbi til en kop kaffe i vores showroom, hvor vi kan dykke mere ned i detaljerne omkring splitleasing.

Bliv ringet op

  Bliv ringet op af en leasingkonsulent

  Få råd og vejledning til valg af bil eller blot mere info omkring leasing. Udfyld formularen og vi vender tilbage