Erhvervsleasing Få et gratis tilbud på leasing af firmabil

Behold likviditeten i virksomheden, når du skal investere i firmabiler, og vælg leasing i stedet for køb – du får både stor fleksibilitet, en lavere udbetaling og ikke mindst helt nye biler til dig selv eller dine ansatte.

Erhvervsleasing er efterhånden en velrenommeret løsning, når virksomheder skal anskaffe firmabiler til de ansatte, og det er ikke uden grund; når du leaser en bil, ejer du den ikke, men du får retten til at bruge den, og det har en lang række fordele sammenlignet med at købe.

Grundlæggende findes der to forskellige former for erhvervsleasing:

  • Finansiel leasing
  • Operationel leasing

Hvilken løsning der er den rette for dig, afhænger af flere forskellige ting, og før du kan vælge, må du forstå forskellene på de to finansieringsformer.

Finansiel leasing vs. operationel leasing

Når du skal vælge leasingmodel til din egen eller virksomhedens firmabiler, skal du først og fremmest kigge på behovet for fleksibilitet, medbestemmelse og budgetsikkerhed – det er nemlig de afgørende faktorer for valget.

Med finansiel erhvervsleasing styrer du selv biløkonomien. Det betyder, at du selv betaler for værkstedsregninger, service, dækskifte etc., ligesom du forpligter dig til at købe bilen ved leasingaftalens udløb (eller anvise en anden køber). I bytte for fleksibiliteten og den store medbestemmelse får du en lav månedlig ydelse, og du bliver ikke bundet af kilometerbegrænsning.

Med operationel erhvervsleasing får du en høj budgetsikkerhed, da alle udgifter til værkstedsbesøg og lignende afholdes af Danleasing. Til gengæld får du en lidt højere månedlig ydelse, ligesom du binder dig til en begrænsning i antallet af kilometer, bilen må køre årligt.

Uanset om du vælger finansiel eller operationel leasing, skal du kun betale et lavt engangsbeløb ved indgåelse af kontrakten, og dermed slipper du for at binde kapital i virksomhedens biler.

Fordele ved operationel erhvervsleasing

Høj
budgetsikkerhed

Lav
kapitalbinding

Fradrag for driftsomkostninger

Serviceaftale, vejhjælp etc.

Fordele ved
finansiel erhvervsleasing

Lav
kapitalbinding

Lav
registreringsafgift

Lav
månedlig ydelse

Stor
fleksibilitet

Hvordan beskattes den ansatte af firmabilen?

Når dine ansatte får en firmabil, skal de beskattes af bilens værdi for at opnå brugsret udenfor arbejdstid. Beskatningen udregnes på baggrund af bilens handelspris, og det betyder i praksis, at jo dyrere bilen er, desto højere bliver beskatningsgrundlaget.

Beskatningsgrundlaget afhænger desuden af bilens alder:

  • 0-36 måneder – bilen beskattes af nyvognsprisen
  • 36+ måneder – bilen beskattes af handelsværdien

Beskatningen vil indgå som en lønindtægt på medarbejderens årsopgørelse, og der skal betales både am-bidrag og A-skat af beløbet. Det svarer altså til, at medarbejderen får bilens beskatningsgrundlag i løn, uden at der bliver udbetalt en reel nettoløn.

Hør mere om erhvervsleasing

Flexleasing til din egen firmabil

Driver du selvstændig virksomhed, og leder du efter en bil, du kan lease i erhvervsmæssig sammenhæng, er flexleasing den helt rigtige løsning.

Med flexleasing får du mulighed for at drøne ud ad landevejen i en bil i særklasse, da du kun betaler en lille procentdel af registreringsafgiften hver måned. Det efterlader luft i budgettet til en luksuriøs bil, der kan være dit personlige visitkort, når du tager ud til kundemøder.

Skal bilen anvendes til privatkørsel, tilbyder vi splitleasing, hvor fakturaen deles i to; en til din virksomhed og én til dig som privatperson. Drømmer du desuden om at køre i en åben cabriolet i sommermånederne og en stor firehjulstrækker i vintermånederne, tilbyder vi også sæsonleasing

Hos Danleasing har vi et bredt netværk og fordelagtige aftaler med udenlandske bilforhandlere, hvilket betyder, at bilens indkøbspris er lavere end handelsprisen – en fordel der også kommer leasingtageren og brugeren af bilen til gode, da beskatningsgrundlaget dermed bliver lavere.

PROFESSIONEL RÅDGIVNING NÅR DU SKAL VÆLGE

Erhvervsleasing og firmabiler generelt kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor tilbyder vi naturligvis grundig og professionel vejledning, så du kan træffe den rette beslutning.

Bliv ringet op

    Bliv ringet op af en leasingkonsulent

    Få råd og vejledning til valg af bil eller blot mere info omkring leasing. Udfyld formularen og vi vender tilbage